dijous, 25 d’octubre del 2012

MADELEINES

La nostra infantesa va quedant marcada per petits detalls que passen de puntetes quan som petits però que en l'edat adulta ens adonem de com eren d'importants en aquells moments.
Un record inesborrable era les visites esporàdiques que els tiets francesos feien a la família gironina, visites que sempre anaven acompanyades d'un regalet dolç per als nenes: les "madeleines".

Aquesta recepta la vaig descobrir al bloc El monstruo de las galletas, ple de delicadeses com aquesta!

Ingredients:

125 g de mantega
125 g de sucre
125 g de farina
3 ous petits
pela ratllada de llimona

Barregem la mantega a punt de pomada amb el sucre. Hi anem afegint els rovells d'un en un i tot seguit, hi incorporem la farina i la pela de llimona.
Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa. Omplim els motllos sense arribar a dalt de tot i posem a coure les nostres "madeleines" al forn a 200º durant 10 minuts aproximadament.

Amb aquesta quantitat en surten unes 25 unitats petitones.

21 comentaris:

  1. Un bon esmorzar, sens dbte !!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Que delicia!!....magnana coloco tu crema de manzanas.....nos encanto y la repetiremos......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Aquest plat de Madeleines t'ha quedat magnífic!!!!

    ResponElimina
  4. Doncs els records que tinc jo són les magdalenes que feia la meva àvia!
    De fet no he tastat les madeleines fins que no he sigut força gran...
    T'han quedat perfectes!
    Petons

    ResponElimina
  5. Tan quedat molt macàs, unes "madeleines" com mana. Petons.

    ResponElimina
  6. Precisament ahir vaig buscar un motlle per fer-ne! T'han qudat genials. Una abraçada!

    ResponElimina
  7. saps, l'any passat em van regalar un motlle per madeleines i encara no l'he fet servir, pero vist com n'és de fàcil m'hi hauré de posar, despres dels panellets que sino....jeje petons

    ResponElimina
  8. oh, que xules!!! I aquests motlles on els trobes? Semblen tan fàcils de fer...! I no havia sentit mai aquest nom de madeleines, que per cert, trobo deliciós! El menjar que fa venir records és el millor del món, oi? Petons

    ResponElimina
  9. Ja fa massa temps que tinc les madeleines a la llista de receptes pendents. T'han quedat fantàstiques!
    Bon cap de setmana!
    Marta

    ResponElimina
  10. Aquest tipus de magdalenes sempre les he trobat super delicades! Les has fet en un motlle metàl·lic, oi? Les trobo super maques.
    Bon cap de setmana, M.Àngels!

    ResponElimina
  11. Es veuen tan suaus i bones que donen ganes de anar cap a la cuina i fer-les.
    Petons.

    ResponElimina
  12. te han quedado estupendas, no las he hecho ni probado pero si son magdalenas me gustan
    besoss guapaa
    feliz finde

    ResponElimina
  13. Genials!! M'encanten les madeleines, són petites i bufones, d'aquelles coses fàcils de menjar. Si t'agrada la mel proba de cambiar el sucre per mel...Queden bonissimes.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  14. A més de boniques, segur que t'han quedat boníssimes. Començaria una rera l'altre...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  15. Te han quedado estupendas, se ven buenísimas, acabo de conocer tu blog y me quedo por tu cocina.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  16. Que boniques t'han quedat... i es que quan surten tan perfectes encara ets sent més orgullosa, oi? I semblen que estiguin el doble de bones... je je!!!
    Petonets, María Àngels.
    Qué? molt de fred per Salt?

    ResponElimina
  17. Que boniques t'han quedat!! em fan la pinta de començar-ne una i no parar...!

    ResponElimina