dissabte, 31 de març del 2012

AMANIDA DE PERA, FORMATGE I NOUS AMB VINAGRETA DE NABIUS


Que bé que hem començat el dinar d'avui: una amanida ben regada amb vinagreta de nabius, ens ha ben refrescat! I és que avui  la caloreta ens ha acompanyat durant tot el dia!

Ingredients:

1 enciam fulla de roure
100 g de formatge tipus Cabrales
2 peres mitjanes
50 g de nabius dessecats
50 g de nous
un grapat de brots de soja
unes quantes fulles d'orenga fresca

Per a coure les peres:

100 ml d'aigua
1 cullerada de sucre morè




Per a la vinagreta de nabius:

8 cullerades d'oli d'oliva suau
unes gotes de vinagre balsàmic
uns quants nabius dessecats
2 cullerades de l'almívar de la cocció de les peres

En primer lloc, es tallen les peres a trossos regulars i es posen a coure tapades durant 10 minuts en un cassó amb l'aigua i el sucre. Es deixen refredar en el mateix atuell.
Es passen les nous i els nabius per una paella, que quedin una mica fregits.
Es fa la vinagreta passant per la batedora tots els ingredients.
Es disposa l'enciam al centre del plat. Al voltant s'hi va col·locant els trossos de pera, les nous i els nabius. Al damunt s'hi distribueixen els daus de formatge, les fulletes d'orenga i els brots de soja.
Finalment i abans de servir l'amanida, es rega generosament amb la vinagreta.

14 comentaris:

  1. Carai...no us esteu de res !!! que bona !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Mmmm quina amanida tant completa!!! m'encanta que dugui fruita i fruits secs!!! la vinagreta queda apuntada que és nou per mi!! petons

    ResponElimina
  3. M'encanten les amanides que porten fruita, són molt més acolorides. I ara que fa calor ja vénen molt de gust!

    ResponElimina
  4. Una forma ben refrescant de començar un dinar: Amb la caloreta que fa, ja venen de gust coses més refrescants.
    Aquesta amanida te molt bona pinta.
    petons

    ResponElimina
  5. Menuda pinta, tiene que estar deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  6. Muy rica y completa,las ensaladas con fruta me encantan!
    Besets.

    ResponElimina
  7. M´encanta ficar a les amanides fruits secs i fruita fresca.... ben bona i refrescant..petons,

    ResponElimina
  8. Jo penso igual que la Gemma: si porten fruita són millors :)

    ResponElimina
  9. Mmm, que bona M.Àngels. A l'hivern no faig masses amanides, tinc poca imaginació en aquest tema, però a l'estiu, quan arriben els bons tomàquets, no falten mai a taula.
    El tema mandonguilles jo prefereixo fer-les com en aquesta recepta
    http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com.es/2010/03/mandonguilles-la-jardinera.html
    per mi el gust de l'all i julivert no es pot comparar amb el de l'alfàbrega, encara que també eren bones. Jo si repeteixo aquest plat optaré per les mandonguilles amb ou, pa ratlla i all i julivert.
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  10. Una amanida amb personalitat pròpia. El cabrales m'hi agrada força.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. j'aime beaucoup l'ajout des poires, un vrai régal
    bonne soirée

    ResponElimina
  12. Uau!!! m'encanta!! hauré de provar la salsa de nabius!!!L'altre dia jo en vaig fer una de semblant, amb pera, nous i formatge Gorgonzola...També h queda molt i molt bé!

    Fins aviat!
    Àngels
    http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Una amanida plena de contrastos. M' ha soprès la vinagreta de nabius, ha de ser molt bona.

    ResponElimina
  14. Me encanta. Yo que soy adicta a las ensaladas y me pierde el dulce salado.

    Besos.

    ResponElimina